Jack Schlimazlnik

WERK


Smashwords

Op Smashwords kun je mijn e-boeken vinden
Verwacht mij!

Geen publicaties in de actuele planning.Bezoek ook mijn Livejournal

Naar boven


Genre

Klik op de afbeelding om deze op groot formaat in een nieuw venster te openen.

Thema
In mijn werk gebruik ik thema's die vaak terugkeren, steeds op een iets andere manier. Dat zijn bijvoorbeeld:
 • De grens tussen werklijkheid en illusie, de kracht van verbeelding, schijn en wezen.
 • Identiteitsvraagstukken, genderproblematiek, lichaam en geest, vervreemding van het lichaam, de mens-machine.
 • Woordmagie
 • Gewone mensen en hun afhankelijkheid van machtshebbers, onderdrukking, de rebellie daartegen (punk), klassiek socialisme.
 • Techniek, zowel oplossing als obstakel en bedreiging.
 • De verantwoordelijkheid van de mens als maker van zijn toekomst en de last die het verleden daarbij op kan leveren.
 • Weltschmerz, Sic transit gloria mundi, Wabi-sabi, mono no aware
 • Landschap als sturend element van een samenleving en dus ook als plotelement.
Stijl
Mijn stijl probeer ik aan het verhaal aan te passen. Ik beheers verschillende schrijfstijlen. Enkele kenmerken van mijn voorkeursstijl:
 • Bourgondisch
 • Rijke woordenschat
 • Neigt naar ouderwets
 • Humor/woordspelingen
 • Literair
 • Bedachtzaam
 • Beschrijvend, beeldend
 • Vakkundig
Invloed
Er is veel dat mij heeft beïnvloed. Muziek, films, gedichten, romans en korte verhalen. Teveel om op te noemen!
Ik schrijf al heel lang. Voor de schoolkrant, voor een studieblad en voor mijzelf. Ik debuteerde met een gedicht in 1991 en met een kortverhaal in 1999 (allebei onder een ander pseudoniem). Beide beschouw ik als jeugdzonden - daar hebben we het dus niet meer over.

Tussen 1989 en ca. 2009 heb ik diverse verhalen geschreven èn afgerond: twee romans, acht thrillers, een Engelstalig post-apocalyptische roman, en tientallen korte verhalen, waaronder veel cyberpunk. Een aantal waren op mijn websites geplaatst, misschien heb je ze ooit gelezen. Sommige daarvan herschrijf ik nu. Daarnaast schreef ik veel gedichten.

In 2002 is een kort Engelstalig verhaal van mij (Deep Below) gepubliceerd in een in zeer kleine oplage verspreid boek, waarin ook een verhaal van Markus Heitz stond - die toen nog helemaal niet bekend was.

Het serieuze werk begon in 2010, toen mijn eerste fantasy-verhaal werd gepubliceerd in Pure Fantasy 18+. Hieronder vind je een lijst met verhalen en waar je die kunt lezen.

Naar boven

Koop mij!

Verwacht:
 • Voorlopig niets... hou mijn Smashwords-pagina in de gaten voor eigen uitgaven.
Veel van mijn verhalen zijn niet zomaar meer te koop, je zult ze als tweedehands moeten zoeken. Zie de rechterkolom voor details. Nog wel te koop:

Van oude goden, de dingen die niet voorbij gaan (2017), een Mythos-verhaal, is gepubliceerd in Wonderwaan (nummer 41, thema Dromen vanuit R'lyeh). Het nummer kun je nabestellen, maar het is natuurlijk beter als je lid wordt van NCSF en Wonderwaan voortaan automatisch thuis krijgt.

Stille wateren in de Nordic Noir bundel van uitgeverij Letterrijn

Tijd en ruimte (2015), waarmee ik bij Zinner Zinnen een tweede plaats behaalde, is gepubliceerd in Ganymedes 16.

Het lied van de pijn (2016), een nordic noir met een bite, is gepubliceerd in Wonderwaan (nummer 38, thema Droomlanden).

Horrorwinter. (2015, e-boek) Een groot aantal horrorverhalen met de winter als thema. Zwarte Piet, Elfstedentochten en andere ijskoude horror die de rillingen over je rug zal jagen.
Let op: het boek zal worden aangevuld met nieuwe verhalen, waarna de prijs omhoog zal gaan voor wie het dan pas koopt. Doel: met het e-boek een papieren uitgave crowdfunden. Koop het e-boek, ontvang het papieren boek gratis als dat wordt gepubliceerd.
Bekijk de booktrailer.


De kus van de meermin (2015) is gepubliceerd in Wonderwaan (nummer 35, thema De grote vaart). De kus van de meermin kwam in de shortlist van Edge Zero en werd geselecteerd voor de wedstrijdbundel.

Telenn Du, de zwarte harp (2010/2011) in de bundel Echte liefde en andere fantastische verhalen, uitgeverij Verschijnsel. Het verhaal eindigde als 10e bij de Paul Harland Prijs van 2010.
Uit het juryrapport:
(... )zeker een van de sterkste verhalen uit de wedstrijd. (Marcel Orie)
Erg fraaie legende met net zo fraai taalgebruik (Thomas Olde Heuvelt)
Het oog voor detail van de auteur verdient hier wel een pluim. (Thirza Meta)


De Griekse kust en Twee bolletjes (2012, pseudoniem Judic Oostbroek) in de bundel Zwoele zomerverhalen, Clusteruitgeverij/Erya Media. De Griekse kust won de Banger Sisters schrijfwedstrijd Auteurs with talent. Je kunt bijvoorbeeld hier het e-boek nog kopen, of deze twee verhalen (met nog enkele verhalen) gratis lezen in de bundel Kust, die o.a. via Smashwords is te downloaden. Erotiek? Een beetje. Uiteraard met een horrorinslag. Zie ook de boekpresentatie op Schrijven Online.
De bundel Zwoele Zomerverhalen is ook als paperback te koop. Ik heb ook geen auteursexemplaar ontvangen en heb het boek dus nooit gezien. Ook ontvang ik, noch een van de andere schrijvers, royalties voor dit boek of het e-boek.

Naar boven

Lees mij!

Enkele van mijn teksten zijn door anderen (met mijn toestemming, c.q. op hun verzoek) online gepubliceerd.


Gastblog voor de steampunkweek van Fantasywereld:
Waarde lezer,
Het verheugt mij u welkom te mogen heten in dit gastschrijven voor het elektronische orgaan Fantasy Wereld-punt-enel. Mij is door mejuffrouw Van O. gevraagd om, begeesterd als ik ben door het genre, iets te schrijven over steampunk. Een uitnodiging die ik dankbaar aanvaard. [Lees verder] (PDF, ca. 100kB).Deel 13 van het vervolgverhaal Bloed op zand van Thrillerlezers!:
Een aanslag in Scheveningen schokt Nederland [Lees het verhaal].


Deel 4 van het kerstvervolgverhaal Dresscode rood van Thrillerlezers!:
Eva werkt als toiletjuffrouw op een kerstmarkt. Dan wordt er een lichaam in een van de toilethokjes gevonden... [Lees het verhaal].


Gastblogs bij Marjon Sarneel:


Naar boven

Vrees mij!

Hieronder vind je de verhalen waarmee ik aan wedstrijden heb meegedaan. Zie Koop mij voor de gepubliceerde verhalen.

 • Algorythm'n'Blues werd tweede bij Fantastels 2016. In dezelfde wedstrijd belandde Een bug in het systeem op de 44e plaats en Liefe Got, ... op een roemloze 68e plaats.

 • De kus van de meermin (2015, Steampunk) werd elfde (shortlist, publicatie) bij de eerste editie van Edge Zero (2016).

 • Stille wateren won publicatie bij de Nordic Noir wedstrijd van uitgeverij LetterRijn (2016).

 • Het gelukkige land (2015, SF) kwam helaas niet verder dan de longlist van de Harland Award 2015.

 • Tijd en ruimte (2015, SF) werd tweede bij het Oogstfeest van het Zinniger Zinnen forum. Het verhaal wordt gepubliceerd in Ganymedes 16.

 • Demiurg (2015, SF) werd eerste in de sPEAKs CAPSLOC SF-schrijfwedstrijd. Het is o.a. op Hebban gepubliceerd.

 • De poule des doods (2014, horror) is een horrorverhaal over voetbal en is gepubliceerd in Held (nummer 2). Ik schreef het naar aanleiding van het WK van 2014.

 • Hier en daar een bui (2013, fantasy) eindigde bij Fantastels 2013 op een roemloze 107e plaats. Het verhaal kun je via Smashwords gratis downloaden. Icarus afgedaald (1996, cyberpunk) is een oud verhaal dat eerder Op de vleugels van de vooruitgang heette. Bij Fantastels 31 eindigde "mijn oude ik" op de 73e plaats, o.a. omdat cyberpunk niet meer van deze tijd is.

 • De held van Hunzelo (2012, steampunk). Dit verhaal werd derde bij Fantastels 2012. De halszaak (2012, steampunk) behaalde de 14e plaats en het horrorverhaal Kruipend duister (2011, horror) de 45e. Alledrie de verhalen heb ik via Smashwords gepubliceerd, De held van Hunzelo in de steampunk bloemlezing In de schaduw van het Keezending.

 • Ontwaakt, verworpenen der aarde! (2012, horror) eindigde op een roemloze 34e plaats bij de Fantasy Strijd Brugge.

 • Een van ons (2012, horror) Dit verhaal werd eerste in de Thor-schrijfwedstrijd van WB*Fantasy.

 • De Griekse kust (2012, erotische thriller; onder pseudoniem Judic Oostbroek) Dit verhaal werd eerste in de Zwoele zomerverhalen-editie van Auteurs with talent van Banger Sisters en is gepubliceerd door Erya Media. Het is opgenomen in mijn e-Bundel Kust.

 • Achter de horizon is alles anders (2012, sciencefiction) Mijn inzending voor de Trek Sagae wedstrijd werd helaas laatste (van slechts zes deelnemers). Ik deed op het laatste moment mee omdat er anders onvoldoende deelnemers waren voor een tweede ronde.

 • Uitzicht op de Flethe (2011, literair/horror) Mijn inzending voor de Philips Voicerecorder-wedstrijd, uitgeschreven door Schrijven Magazine. Niet gewonnen.

 • Koekoeksklok en toverlantaarn (2011, literair) Mijn inzending voor de Piet Paaltjens Prijs 2011. Ik weet niet waar het is gestrand.

 • De in nevelen gehulde laatste dagen van opperkoopman Bik Alberts (2011, steampunk) - Mijn eerste inzending voor de Paul Harland Prijs 2011. Het heeft helaas de shortlist niet gehaald.

 • De spoken van de Schemeringpas (2011, fantasy) - Mijn tweede inzending voor de Paul Harland Prijs 2011. Ook dit verhaal haalde de shortlist niet. Het is gepubliceerd in Held nr 4 (2015) (van het dubbeltijdschrift Vamp&Held).

 • Voor een dubbeltje geboren (2011, fantasy). Deze inzending voor de themawedstrijd Een praatje bij een plaatje van Pure Fantasy haalde het helaas niet. En zonder het plaatje is het verhaal niet veel waard.

 • Gekwetter (2011, fantasy). Mijn inzending voor de Fantasy Strijd Brugge van 2011. Het verhaal werd 35e.

 • Op ons kunt u bouwen (2010, horror/fantasy). Dit verhaal werd derde bij de Unleash Award 2011. Om diverse redenen zag ik af van publicatie.

 • Wolven op de weg (2010, horror). Het verhaal kreeg van jurylid Rik Raven een "wildcard" in de Unleash Award 2011 en eindigde mede daardoor op de 16e plaats.

 • Picasso heeft de late dienst (2010, horror). Deze gewaagd-experimentele inzending voor de Pure Fantasy wedstrijd Ondersteboven ging roemloos ten onder. Het verhaal is gratis te downloaden via Smashwords.

 • Doodsengel (2010, thriller) Een verhaal voor Libelle. De bedoeling was het begin van een thriller aan te vullen. Ik heb nooit een uitslag gezien. Het is nu opgenomen in de bundel Kust

 • Een schat van een draak (2010, fantasy). Oorspronkelijk ingestuurd voor een schrijfwedstrijd van Schrijver Gezocht?! met het thema "draken". Het werd 4e (van zeven verhalen). Het is later bij Geekstijl gepubliceerd.

 • Het zilver van Niilantis (2010, literair) De Niilantis-schrijfwedstrijd werd uitgeschreven door de Bibliotheek Waterweg, die ook de Piet Paaltjens Prijs organiseert. Mijn verhaal werd tweede van een onbekend aantal inzendingen.

 • Diva in nood (2009, sciencefiction/parodie). Dit is ingezonden voor de Unleash Award 2010. Deze parodie op de space opera eindigde ergens in de middenmoot.

 • Resultaten uit het verleden (2009, fantasy). Mijn eerste inzending voor een Pure Fantasy Themawedstrijd. Het thema was Bloed. Het verhaal werd vierde. Als herschreven veteranenverhaal bij Fantastels 2013 eindigde het onder de titel Garanties voor de toekomst op de 41e plaats.

 • Traan van de maan (2009, fantasy). Voor mij was dit meer een "proefverhaal": kwam een .doc bestand wel goed aan bij Pure Fantasy? Ik schreef het kort voor de deadline na een herhaalde oproep van de organisator (Day & Night), omdat er nog maar zo weinig inzendingen waren. Volgens mij werd het laatste.
Daarnaast heb ik ook aan wedstrijden voor het kunstenaarsforum The Ravens Nest en uitdagingen van het schrijversforum Tabula Rasa/Onbeschreven.nl verhalen geschreven. Beide fora bestaan helaas niet meer. Op 120 woorden zijn enkele ultrakorte verhalen van mij te vinden.

Naar boven

Koop deze boeken!

EdgeZero - de beste Nederlandse genreverhalen 2015. Verschillende uitgaven beschikbaar. Paperback: € 17,11. ISBN: 978-90-818-2654-9


Nordic Noir, 25 verhalen. € 16,00. ISBN 978-94-918-7533-5.


Ganymedes 16, de beste verhalen van 2016. € 11,25. ISBN 978-90-78499-35-0.
Echte liefde en andere fantastische verhalen - De beste verhalen van de Paul Harland Prijs 2010 (Telenn Du). Prijs: € 15 - Echte liefde was nooit goedkoper.
ISBN: 978-90-787-2025-6

Pure Fantasy - tijdschrift. Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.
Pure Fantasy 25 (Beauty in blik)
Pure Fantasy 21 (Wereldhandel)
Pure Fantasy 18+ - zowel hardcover als softcover verkrijgbaar (Stoommeisjes)Een man zonder naam - eBook. Hier en daar nog te downloaden. (Een van ons)
ISBN: 978-90-284-4045-6

Naar boven

© Jack Schlimazlnik, 2012 * madjack :: at :: xs4all.nl